Thermisch comfort

thermisch comfort

Als opdrachtgever of beheerder van een leef- of werkgebouw wilt u een bepaald comfort geven aan uw gebouw. Een belangrijk onderdeel voor het comfort is dat de temperaturen in de zomer niet hoog op lopen. In de ontwerpfase kunnen wij u adviseren door middel van temperatuur-overschrijdingsberekeningen. Met de temperatuuroverschrijding berekening kan worden berekend hoeveel uren een ruimte boven een bepaalde temperatuur komt binnen een zomerseizoen. De overschrijdingsuren zijn afhankelijk van installatietechnische en bouwkundige uitgangspunten.

Door het gebouw op juiste manier te oriënteren en vorm te geven kan in  het bouwkundig ontwerp grote winst behaald worden. Zo kan er bouwkundig rekening worden gehouden met o.a. de indeling van het gebouw, de warmteweerstand waarden van de gevels, overstekken, zonwerende beglazingen, binnen- of buitenzonwering. Installatietechnisch zijn er (aanvullend) mogelijkheden om met koeling warmtelast tegen te gaan. Wanneer binnen een ontwerp vooraf rekening wordt gehouden met het opwarmen van het gebouw, kan warmtehinder in de zomer en eventueel daarop volgende dure oplossingen voorkomen worden. Zo kunnen wij de opdrachtgever vroeg in het proces, integraal adviseren in bouwkundige en installatietechnische oplossingen.

Installatietechniek en Bouwfysica


Telefoon:

06 27 06 89 50

Email:

jpvanderweele@box.nl

Adres:

Zuiderpark 26
9724 AJ Groningen