Interne geluidisolatie

interne geluidisolatie

Voor woningen en woongebouwen zijn in het bouwbesluit eisen opgenomen voor geluidisolatie tussen de verschillende wooneenheden. Deze zijn onderverdeeld in contactgeluid, luchtgeluid en installatiegeluid. Voor het woonplezier en gezondheid is het van belang dat de isolatie van dit geluid minimaal het niveau heeft van het bouwbesluit. Wij kunnen u adviseren door middel van de praktijkrichtlijnen voor woningen en woongebouwen.

Daarnaast is interne geluidisolatie binnen de utiliteitsbouw van groot belang voor spraakprivacy, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, scholen of kantoren. Wij kunnen u in de ontwerpfase richtlijnen geven voor een goed gebruik met bijbehorende bouwkundige voorzieningen, zoals deuren, kierdichting, valdorpelsĀ en type wanden. In bestaande situaties stellen wij passende verbeteringen/oplossingen voor.

Installatietechniek en Bouwfysica


Telefoon:

06 27 06 89 50

Email:

jpvanderweele@box.nl

Adres:

Zuiderpark 26
9724 AJ Groningen