Ruimteakoestiek

Binnen een woongebouw worden er in het bouwbesluit eisen gesteld aan absorptie in een besloten gemeenschappelijke verkeersruimten. Als er meerdere woningen aan een gang grenzen moet geluid van de verschillende gebruikers enigszins worden gedempt om overlast te voorkomen. Wij kunnen u op ervaring adviseren over toe te passen producten en constructies waarmee voldoende demping wordt behaald. Wanneer er na overleg een keuze is gemaakt kunnen wij aantonen dat er is voldaan aan de eis. Dit beschrijven wij in een rapport dat geschikt is voor indiening bij de gemeente.

Akoestisch 3d model Infoversum te Groningen

Afbeelding: Akoestisch 3d model Infoversum te Groningen

Daarnaast is ruimteakoestiek veel meer dan slechts het uitrekenen van de nagalmtijd. Voor collegezalen, auditoria, kantoortuinen, kerkzalen e.d. zijn naast de nagalmtijd andere akoestische parameters van belang, zoals spraakverstaanbaarheid, deutlichkeit, zichtlijnen, indeling, volume, het geluidniveau van het achtergrondlawaai en de positie van reflecterende en absorberende vlakken. Door middel van ervaring en een akoestisch 3d programma (Catt acoustic) kunnen wij u uitstekend adviseren om voorgenoemde ruimten akoestisch optimaal te ontwerpen.

Installatietechniek en Bouwfysica


Telefoon:

06 27 06 89 50

Email:

jpvanderweele@box.nl

Adres:

Zuiderpark 26
9724 AJ Groningen